30 Eki 2011

Derbent coştu birkere ..22 ekim 2011




Sabah erkenden hennüz hava açmamışken yerimizi aldık oltalarımızı attık,şamandraların görünür olması için 10 15 dk ya daha ihtiyaç vardı hava açıp şamandralar görüldüğünde artık somonların dansı başlamıştı, davate icap ettik ve başladık dansa, dans öğlene kadar devam etti, kaşık ve hamur ile yakalandı balıklar İsmail büyük balığı kaşık ile tuttu, balık oldukça yakışıklı bir erkek balık, öğleden sonra balık bıçak gibi kestğinden dolayısaat 3 civarı avımızı sonlandırdık,toplamda 10 - 15 parça balık tuttuk aralarında yarım kiloya yakın balıklar vardı büyük balığı görünce onları resimlemeyi unuttuk malesef , hava kapalı ve durgundu, balık yakalamak için biraz daha rüzgara ihtiyaç vardı ama rüzgarsızda epeyi keyfli geçti avımız. Gidecek olanlara sabahleyin erkenden yerlerini almasını tavsiye ediyorum, rastgelsin..

3 yorum:

fako-balikcim//blogspot.com dedi ki...

Gördugum ciftlik kafesleri GÖLE mi yapilandirilmis? Arasira Gök Kusagi Alabaliklar kaciyor veya göle birakiyorlar galiba!

fako-balikcim//blogspot.com dedi ki...

Yorum birakiyorum, alamiyor galiba, Gök.K.Alabalik ciftligini gölemi birakmislar!?

Ömer AKŞAHİN dedi ki...

Fako abi, Derbent baraj gölünde içerisinde binlerce gökkuşağı alabalığı olan balık çiflikleri mevcut,kafeslerden balık salınmıyor, sadece kunduz'ların balık çalmak için parçaladıkları kafeslerden kaçanları yakalıyoruz, ayrıca kültür balığı olduğu için bilim çevreleri bu balığın üreyemediğini söyleselerde, biz avcılar bu balıkların üreyebildiklerini düşünüyoruz,yolunuz düşerse bekleriz..

S a m s u n .... a v l a r ı m: çinekop ve sarıkanat avı

S a m s u n .... a v l a r ı m: çinekop ve sarıkanat avı : 12 ocak 2019 Karadeniz in cömertliği bitmiyor, beyaz s...